Kamara együtteseink

A Monarchia Szimfonikus Zenekar tagjaiból alakult vonós kamarazenekar és női vonósnégyes szintén a Monarchia Zeneművészeti Egyesületi keretein belül működik.

Széles repertoárjuk lehetővé teszi, hogy kis falusi templomoktól kezdve, a világvárosi nagy koncerttermek színpadain muzsikáljanak.

Hazai pódiumokon kívül, Európa számos országában, a legrangosabb koncerttermekben ismerhették meg egyedi hangzásmódjukat, mint Párizs - Salle Cortot, München – Hercules Saal, Genf – Casino.

Akár a kamarazenekar, akár a vonósnégyes komolyzenei palettáján és a tradicionális előadásokon kívül, nagy sikerrel lépnek fel vállalati rendezvényeken, kongresszusokon, kiállításokon és aukciókon egyaránt.

Együtteseink nemcsak a komolyzenében, hanem a könnyed stílusokban is otthonosan mozognak, így zenéjükkel, muzsikájukkal színesítik rangos bálok és különböző stílusú esküvők programjait. Esküvőkön való részvételükkel, mind a templomi szertartáson, mind az azt kövező mulatságon meg tudják örvendeztetni a vendégeket.

Vonósnégyesünk különlegessége, hogy tagjai csinos hölgyek s ezáltal a hangulatos, lágy dallamok nagyon kellemes látvánnyal egészülnek ki. Talán ezért is rendszeresek a felkérések nagykövetségeken, sajtótájékoztatókon és szépségversenyeken.

Évek óta szoros kapcsolatban állunk Isabelle Oehmichen francia zongora művésznővel, akivel Európa számos országában adtunk közös koncerteket. Isabelle a zenekarral mint szólista lép fel, de remek kamara muzsikusként, különböző kamara együtteseinkkel is szívesen koncertezik. Vele és egy másik kiváló francia muzsikussal Ladislav Szathmáryval alapítottuk meg Triónkat, melynek neve Trió Primavera. Francia  és Magyarország számos nagy városában adtunk kamara hangversenyeket, majd 2012.-ben megjelent első CD-nk, melyet nagy sikerű koncertek követtek.